Enduro-SM i Bollnäs 29-30/6 2024

Nedan försöker vi samla nyttig information rörande Enduro-SM, riktat till allmänheten.

Depån
Depån blir på Kolgården på Långnäs och där kommer de första ställa upp sina bilar och tält redan på torsdagen 27:e. BMK har personal som dirigerar till rätt platser och ser till att så många som möjligt får tillgång till el via elkabel och slipper köra egna elverk.

Tävlingen/Banan
Består av 4 specialprov med transporter mellan som den tävlande måste följa. Många förare har dessutom en följeåkare som har med sig lite godsaker i ryggsäcken men den föraren åker de vanliga vägarna. Samtliga förare har registrerade motorcyklar och körkort. De tävlandes cyklar besiktigas innan start så att lampor och ljudnivåer är lagliga.

Första start lördag 29/6 kl. 09:00 på Kolgården. Se till att vara på Bolleberget i tid för att se förarna vid första passagen strax därefter.

Sträcka 1 – Bolleberget. Här tänker vi att de flesta har lätt att parkera och att överblicka åkningen i slalombackarna. Bollnäs Alpina säljer burgare till hungriga åskådare.

Sträcka 2 – Lottefors. Det här är det klart längsta provet och bjuder på massor av sten. Det är ont om parkeringar och långt att gå. Troligen de mest inbitna åskådarna som tar sig hit. Finns toalett & kiosk vid start/mål.

Sträcka 3 – Travet. En lite enklare sträcka sett ur ett enduroperspektiv. Stor parkering och en bit att gå upp till skogen. Inte så bra överblick men alla ska såklart passera i spåret.

Sträcka 4 – Eriknäsbo. Lättöverskådligt och lättillgängligt för allmänheten med stor parkering, toa och kiosk. Körning på och runt crossbanan.

Evenemang
Familjefestival på Långnäs lö em/kväll med EPA-utställning, FMX-show, Thomas Järvheden mm. Arrangeras tillsammans med våra sponsorer nedan

Depåområde

Kontakter
Tävlingsledare: Johan Andersson, 0730-319 354

Loading